Datum

10 november 2019 12:30

Accommodatie

Onbekend

Na vier wedstrijden waren de mannen van Saestum 3 nog steeds ongeslagen. Maar deze zondag stond de lastige uitwedstrijd tegen Jos en co. op het programma; S.O. Soest 4. Geen ‘Pandarve voorbereiding’ op de zaterdagavond zoals vorige week, maar iedereen was voor zijn doen enigszins op tijd het bedje ingedoken.
LeiderTs Lexie en Vinnie worstelden nog een beetje met de opstelling, omdat er een paar halve blessa’s in de groep waren. Uiteindelijk stonden er weer 11 gretige spelers op het veld om de three points back to the Nortway mee te nemen. Opvallende zaken in de basiself? Dan hebben we het over Google die na zijn sterke tweede helft van vorige week nu startte op de voorstopperspositie. Hierdoor werd hij meteen gebombardeerd tot Floorstopper. Verder begon Salinero sinds lange tijd weer eens in de spits, de positie waardoor hij een aantal jaar geleden de Gouden Bal won.
In de beginfase van de wedstrijd waren de ruimtes enorm groot en al snel bleek dat dit tegen Soest met hun snelle spitsen geen goed plan was. Na drie minuten was het dan ook één van hun snelle spitsen die ons op een 1-0 achterstand zette. Deze wake-up call zorgde ervoor dat Saestum wat scherper en wat feller ging spelen. Dit leidde niet veel later al tot de gelijkmaker. Jogy zette Sally met een steekpass vrij voor de keeper en Sally bewees dat je doelpunten maken niet verleert, 1-1.
Saestum was inmiddels de bovenliggende partij, maar het bleef oppassen geblazen voor hun razendsnelle uitvallen. Hierdoor moest er soms even aan de noodrem getrokken worden. En als iemand daar in uitblinkt, is het Bergafwaarts wel. Omdat de orgelman in de eerste helft schitterde door afwezigheid ging Bergafwaarts maar op zoek naar een andere ‘best friend’. Dit leverde mooie duels en zinloze gesprekken op.
Ondertussen ging het echte voetbal gewoon door en waren er ook wat kansen voor Saestum geweest om op voorsprong te komen. Uiteindelijk leek Sally op weg naar de 1-2, maar hij werd op randje zestien neergehaald. Poets vond dat dit wel een klusje voor hem was en met een verwoestend schot (pfffff, wat een belabberde vrije bal was dit zeg) verschalkte hij de keeper. Met een 2-1 voorsprong ging Saestum 3 rusten.
Na de thee was de linkerflank (Ernst en Mini) gewisseld voor Foad ‘Autobedrijf Redam; Service en kwaliteit. Daar staan wij voor’ en Mitjo……altijd gezellig. En de beestenbende van de rechterflank (PONY en Duif) was gewisseld voor Vieze Freddy a.k.a. Piccolo en Staaltje Nibbit. Vooral laatstgenoemde wilde zich laten zien aangezien zijn wederhelft met haar schoonvader voor hem naar Soest waren afgereisd. Vijfenveertig minuten later bleek dat Nibbit als hoogtepunt alleen een schot richting doel (weliswaar het doel van het verkeerde veld, maar toch….) had geproduceerd. En met hoogtepunt bedoel ik vooral heel hoog.
De wedstrijd kabbelde voort en Saestum verzuimde om de wedstrijd op slot te gooien. Dit kwam ook mede door de grensrechter van Soest die maar al te graag zijn vlaggetje in de lucht deed. Zelfs spelers van eigen helft werden afgevlagd. Toch viel de bevrijdende 1-3 toen de nieuwe vriend van Fabiola een mooie voorzet op het hoofd van Mull afleverde. Voor Der Muller was het een koud kunstje om dit af te maken.
Soest probeerde nog wel aan te zetten, maar tot echte kansen leidde dit niet. Wel mochten ze het nog tien minuten tegen tien man van Saestum proberen, want uiteraard was er weer een ‘gele kaart momentje’. The new best friend van Bergafwaarts was na de thee eerst op de bank gaan zitten, maar besloot om er een half uur voor tijd weer in te komen. Dit beloonde Bergafwaarts met een heerlijke Kelderklasse overtreding. En de scheids kon op zijn beurt dit niet anders ‘belonen’ dan met een gele kaart voor onze captain.
Nadat Bergafwaarts tien minuten op het strafbankje had gezeten, was het ook de beurt aan Grote Tom om het veld in te komen. De van oorsprong verdediger mocht het de laatste vijftien minuten in de spits proberen. Vooraf beloofde hij binnen twee minuten een doelpunt en inderdaad…….na exact 1 minuut en 53 seconden maakte hij zijn woorden waar. De manier waarop hij daarna zijn doelpunt vierde (op de Quincy Promes manier), daar wordt nog intern over nagepraat. Disciplinaire maatregelen lijken niet uitgesloten.
Na ruim 90 minuutjes vond de goed fluitende scheidsrechter het wel welletjes en mochten de mannen van Saestum weer drie puntjes bijschrijven.
In de kleedkamer werd er weer genoten van de inhoud van de koelbox, ditmaal gesponsord door de Koets, dus u kunt wel raden dat het gezellig was in de kleedkamer. Overigens geen spoor van Fabiola op dat moment.
Dan was er nog maar één ding om achter te komen die zondag……hoe waren de broodjes bal bij S.O. Soest. De ervaren jury heeft deze versnapering beoordeeld met een gemiddelde 7,4. Hierdoor moeten de broodjes bal genoegen nemen met een tweede plaats in het ‘Broodje Bal’ klassement.
Volgende week weer een thuiswedstrijd, dan komt het eveneens ongeslagen VVZA op bezoek.