Saestum O16-1 blijft knap ongeslagen tegen de koploper

Datum

12 oktober 2019 11:00

Accommodatie

Onbekend

De jongens van Patrick Dörfel en Michel Kemper mochten vandaag aantreden tegen de koploper uit Huizen: Zuidvogels. Van de afgelopen drie wedstrijden werden er knap twee gewonnen en 1 gelijk gespeeld. Zuidvogels had al zijn drie wedstrijden makkelijk gewonnen. De jongens waren dus gewaarschuwd.

Het stormachtige weer was een voorbode voor een wedstrijd die gekenmerkt werd door strijd en inzet maar ook voetballend waren beide teams aan elkaar gewaagd. De eerste kansen waren voor Saestum. Moreno Beijaard kon alleen voor de keeper tot twee keer toe het net niet vinden en een vlammend schot van dezelfde Beijaard vloog langs de verkeerde kant van de paal.

Kon keeper Wessel Lamphen de tegenstander met attend keeperswerk het eerste kwartier van het scoren afhouden, op een inzet van de goed spelende rechtsbuiten van Zuidvogels was hij kansloos. Saestum liet zich niet ontmoedigen en ging fel op zoek naar de gelijkmaker. Die viel niet voor rust want een mooi schot van Sam belandde op de bovenkant van de lat.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Saestum bleef zoeken naar de gelijkmaker maar de eerste kansen waren voor Zuidvogels. Keeper Wessel voorkwam met twee knappe reddingen een verdere achterstand. Verdient kwam Saestum via Osoma op 1-1. De behendige spits, die vandaag erg goed speelde, ontdeed zich knap van zijn tegenstander en tikte simpel de 1-1 binnen. Lang kon Saestum niet genieten want binnen 5 minuten maakte Zuidvogels de 1-2.

Het vervolg van de wedstrijd werd er niet vriendelijker op. De tegenstander, die fair maar fysiek speelde, raakte wat geirriteerd en moest een kwartier voor tijd met 10 man verder na een directe rode kaart. De goed leidende Clarence Saaki moest daarna alle zeilen bijzetten om de wedstrijd in de hand te houden. Dat lukte hem goed!

Saestum gaf niet op en bleef zoeken naar de verdiende gelijkmaker. Deze kwam er 10 minuten voor tijd. Een prachtige voorzet van Sam werd door Osama met het hoofd verlengd en de keeper was kansloos.

De laatste tien minuten waren spannend. Zuidvogels drong aan en was, zelfs met een man minder, de bovenliggende partij. Verder dan een bal op de lat kwamen ze echter niet en een hardwerkend Saestum kreeg wat ze verdiende: een punt tegen de koploper en bleef daardoor ongeslagen.

De jongens verlieten opgelucht en tevreden het veld en mogen zich opmaken voor de volgende wedstrijd. Aanstaande zaterdag komt AFC uit Amsterdam naar de Noordweg voor een bekerwedstrijd.