Boerendanserdijk 55
8024AE
ZWOLLE
tel. 038-4551067

Op zaterdag 16 maart ging de reis naar Zwolle om tegen de vrouwen van Berkum aan te treden. De eerdere wedstrijd thuis tegen Berkum werd moeizaam gewonnen met 2-1, enkele minuten voor tijd. Het team was gewaarschuwd. Na de wedstrijd destijds, zette Vrouwen 2 van Saestum een indrukwekkende serie neer in competitie en beker. Berkum toen nog in de subtop maakte de omgekeerde richting en daalde af richting degradatiestreep.

‘Het blijft voetbal’ en ‘de bal is rond’, zomaar een paar clichés die maken dat deze wedstrijd alle kanten op kon gaan. Om 14.45 uur wordt er afgetrapt op Sportpark de Vegtlust. Na wat aftasten, na 5 minuten de eerste kans voor Saestum. Lisa samen in de aanval met Jennifer en Fleur lost het 1e schot op doel. De keeper kon de bal keren. Centraal op het middenveld stond Julia met Anne en Daphne. In de laatste linie stonden Erika, Yannan, Katja en Carmen. Saestum begint onrustig en krijgt de wedstrijd niet onder controle.

Heel veel balverlies in deze fase van de wedstrijd. Daarbij veel lange ballen, die in ‘niemandsland’ terecht kwamen. Er wordt weinig initiatief genomen en er ontstaan weinig grote kansen. Fleur had het lastig op de rechterkant, met haar directe tegenstander. Toch een mooie actie van Fleur die een goede voorzet afleverde op Jennifer, die de bal niet voldoende raakte, om het de keeper echt moeilijk te maken. Dit was eigenlijk de rode draad van de hele wedstrijd. Het was een ‘net niet’ wedstrijd, bleek later. De volgende combinatie tussen Anne en Daphne liep vast op de rand van het strafschopgebied. De actie die daar op volgde, tussen Jennifer en Anne had meer verdient. Anne maakte op de achterlijn een mooie schijnbeweging, de tegenstander veegde haar standbeen onderuit, waardoor de veelbelovende actie teniet werd gedaan. De vermeende strafschop werd door de scheidsrechter weggewuifd.

De volgende kans was voor Berkum. De spits dook plotseling alleen voor Naomi op. Doordat de tegenstander naar buiten werd gedwongen kon Daphne met een uiterste inspanning het schot blokken. Berkum begon erin te geloven -door het matige spel van Saestum- dat er wat te halen was vanmiddag. Nadat Yannan zich ‘verslikte’ in de bal liep de rechtsbuiten richting het strafschopgebied. Door aan de noodrem te trekken, werd de aanval bruut onderbroken. Het leek in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter legde hem er buiten. De vrije trap leverde niets op. Enkele minuten daarna de volgende kans voor de Zwollenaren. De bal ging rakelings voorlangs, zonder dat de bal werd ingegleden. De volgende kans was voor Lisa, die de bal van 20 meter op het doel schoot, de keeper bracht redding. Met nog 5 minuten te spelen, de volgende aanval van Berkum.

Een aanval in het strafschopgebied leek op niets uit te lopen, maar werd gepromoveerd tot een strafschop, vanwege een handsbal. De matig ingeschoten strafschop ging onder Naomi door, die de goede hoek uitkoos, 1-0. Enigszins geschrokken, pakte Saestum de draad weer op. Nadat Lisa zich prima vrij speelde, ging het schot richting kruising, de keeper bracht redding. Rust. De aan het eind van het seizoen vertrekkende trainers, hadden veel werk te verrichten in de rust. Saestum speelde wellicht de slechtste helft van deze competitie. Na de rust viel Livia in voor Erika, een jong talent uit Onder de 20. Livia speelde zeer verdienstelijk. De wedstrijd begon met nieuwe elan, wat hoop gaf voor het restant van de wedstrijd. Na 3 minuten viel de terechte gelijkmaker, plotseling uit de lucht. Een goede bal op Lisa, vanaf het middenveld door Julia. Lisa stond één op één met de keeper en schoot de bal langs de sluitpost in het doel, 1-1. Dat gaf het team moed voor het resterende deel van de 2e helft. Het spel bleef een beetje heen en weer golven zonder echt grote kansen van beide kanten, alhoewel Saestum beter uit de kleedkamer was gekomen. Een demarrage van Fleur over rechts, resulteerde in een voorzet, die bij de 2e paal niet ingelopen kon worden door Livia.

De volgende kans was weer voor Berkum, de bal smoorde tussen een woud aan benen. Een schot van Lisa, kon door de keeper niet onder controle worden gebracht. De inkomende Anne, kon net niet intikken. In de 70e minuut komt Simone in het veld, ook van Onder de 20, voor Daphne vanwege problemen aan haar kuit. Simone viel lekker in en gaf positieve energie aan het team. In de 75e minuut een verwarrende situatie aan de linkerkant van het veld, circa 30 meter schuin voor het doel van Naomi. Een zekere overtreding op Saestum, resulteerde in een vrije trap voor de gasten. Berkum trok zich al terug richting eigen helft. En Saestum stond klaar om de vrije trap te nemen. Tot de scheidsrechter ineens tot andere inzichten kwam en de vrije trap onbegrijpelijk voor iedereen, aan Berkum gaf. De bal wordt in het strafschopgebied gepompt. In een scrimmage komt de bal voor de voet van de tegenstander, die de bal in de rechterhoek van de goal wil schieten. Naomi was al op weg naar de hoek, ware het niet dat de bal van richting werd veranderd en de bal de andere hoek van het doel koos. Met een uiterste inspanning probeerde Naomi nog in de andere hoek te duiken, maar kwam te laat. Tergend langzaam rolde de bal over de doellijn, 2-1. Een zure goal tegen, met nog een kwartier te spelen. De laatste wissel van Saestum was in aantocht. De 3e onder 20 speler werd ingebracht. Hind kwam in het veld voor Jennifer, om een verse impuls te geven in de aanval. Er werd gestreden en geknokt door het team zonder echt goed te voetballen. Yannan ging van centraal achterin, mee naar voren door ‘1 op 1’ te gaan spelen. Een aantal halve kansen had dit tot gevolg. De echt laatste grote kans voor Saestum kwam van Lisa, die de bal een paar minuten voor tijd op de lat schoot. Daarna besloot de scheidsrechter om een eind aan de wedstrijd te maken.
Eindstand 2-1.

Het elftal heeft eigenlijk geen moment in de wedstrijd gezeten. Was dit de verdienste van Berkum? Het was vandaag zeker niet de wedstrijd van Saestum. De waarheid zal ergens in het midden liggen. De nederlaag heeft in ieder geval tot gevolg, dat Saestum lijkt af te haken voor het kampioenschap. Echter 500 meter verderop, bijna tegelijkertijd werd de wedstrijd Be Quick-Jodan Boys gespeeld. Ook hier een daverende verrassing. De koploper werd door Jodan Boys met 0-1 verslagen. Waardoor Jodan Boys hele goede zaken deed en virtueel 1e staat, als de inhaalwedstrijd winnend wordt afgesloten.

De stand: 1. Be Quick 15-29, 2. Jodan Boys 14-27 en 3. Saestum 15-27. Het is razend spannend, wetende dat op 6 april Jodan Boys naar Zeist komt. Feitelijk de laatste strohalm voor Saestum om nog mee te doen voor het kampioenschap. Gaat dat lukken………….?