Roodemolenweg 5
2171AX
SASSENHEIM
tel. 0252-210174

Zaterdag 13 april stond de uitwedstrijd in Sassenheim tegen Ter Leede Vr2. op het programma. Ter Leede speelt tegen degradatie maar is bezig met een goede serie om degradatie te ontlopen. De beloften van Saestum strijden nog steeds mee om het kampioenschap in de Hoofdklasse A. Kortom een wedstrijd voor beide teams, waar nog veel op het spel staat!

Er waren enkele personele wijzigingen in de opstelling aangebracht door de staf. Centraal achterin stonden Carmen en Katja en linksback stond Jennifer en rechtsback Diantha op haar vertrouwde positie. Op het middenveld Yannan, Anne en Noëlle. Rechtsbuiten Fleur, centraal Lisa en links Erika. Op Sportpark Roodemolen, floot de 81 jarige scheidsrechter de heer Beeldsnijder voor het eerst en werd de bal in beweging gebracht, door Saestum. Binnen één minuut kregen de dames van Saestum al een enorme kans. Fleur werd diep gespeeld en ging alleen op de keeper af. De keeper van Ter Leede had een puike redding in huis en verwerkte het schot tot een corner die niets opleverde. De verwachting was na die snelle kans dat Saestum erin zou kletsen, maar niets was minder waar. Sterker nog, door het slordige spel, pakte Ter Leede het initiatief en was de betere ploeg in deze fase.

Na een kwartier pas de eerstvolgende kans, opnieuw voor Fleur, maar de bal ging naast. Saestum probeerde het wel maar was niet bij machte om het de thuisclub moeilijk te maken. Niet Saestum opende de score, maar Ter Leede scoorde in de 20e minuut. De rappe rechtsbuiten ging op avontuur en stond plotseling één op één met Naomi. De rechtsbuiten schoot de bal onder de keeper door, 1-0. De verwachting was dat het team wakker was geschut, maar niets was minder waar. Ter Leede tankte vertrouwen na het doelpunt en bleef gecontroleerd voetballen en kreeg de beste kansen. Met wat kunst en vlieg werk werd de goal verder ‘schoon’ gehouden. Dat Saestum pas in de 44e minuut de eerste echte kans kreeg, zegt genoeg. Het was opnieuw Fleur die een schot afvuurde op doel, maar de keeper had opnieuw een goede redding in huis. Rust. Na de thee, heeft de staf op meerder plekken de opstelling aangepast.

Daphne werd ingebracht voor Diantha en kwam rechtshalf te spelen. Noëlle werd vervangen door Ashley. Erika kwam op de rechtsback positie terecht en Carmen op de vertrouwde linksback positie en Yannan centraal achterin. Met deze wijzigingen probeerde de technische staf de druk op Ter Leede op te voeren. Het leek resultaat te hebben, want er werd voor iedere bal gevochten en de strijd werd aangegaan, ondanks dat er nog veel persoonlijke fouten werden gemaakt. Verkeerde passes en balaannames beheerste een groot deel van de wedstrijd. Maar er werd gestreden in tegenstelling tot de 1e helft! De druk op het doel van Ter Leede nam toe. Vooral over de rechterkant van Saestum werd de druk opgevoerd, richting het doel van Ter Leede.

Er waren kansen voor Fleur, Yannan, Anne en Daphne, wat nog niet in doelpunten resulteerde. Maar ook Ter Leede bleef scherp en had een paar gevaarlijke counters, waardoor Saestum gewaarschuwd was. In de 70e minuut, viel dan toch eindelijk de gelijkmaker. Daphne die voorop ging in de strijd, omspeelde een paar speelsters op de rechterkant en gaf op 30 meter een strakke hoge voorzet richting het strafschopgebied van Ter Leede. De verdediger, niet wetende wat er achter haar gebeurde, wilde koppend uitverdedigen, maar kopte van grote afstand de bal in de verre hoek van het eigen doel. De keeper stond aan de grond genageld en kon de bal alleen uit het net halen, 1-1. Er waren nog ruim 20 minuten te spelen, om de winnende te scoren. Onvermoeid werd op jacht gegaan naar de winnende goal. Yannan werd gewisseld voor Julia en achterin werd 1 op 1 gespeeld om de winnende te forceren.

Saestum had wel meer balbezit, maar de krachten vloeide uit het team. Saestum moest verdedigend risico nemen, dat werd de ploeg in de 85e minuut fataal. Een geslepen counter, waarbij de bal over rechts werd voorgegeven. De spits nam de bal aan en schoot met een droge knal de bal in de rechterhoek van de goal. Naomi was kansloos, 2-1. Het werd nu wel lastig om één punt mee naar huis te nemen, met nog een kleine 9 minuten te spelen, inclusief extra tijd. Toch lukte het nog bijna in de allerlaatste seconde, toen in een scrimmage voor de goal van Ter Leede, de bal rand strafschopgebied, plotseling voor de linkervoet van Anne kwam. Zonder aarzelen drukte Anne met links af, maar helaas de bal zeilde over de linker kruising. Enkele seconde later floot de goed fluitende arbiter af voor het laatste fluitsignaal. Complimenten, hoe fris de 81 jarige arbiter zich over het veld bewoog! Het was vandaag geen kwestie van niet willen, maar het team kon het niet opbrengen om het Ter Leede echt moeilijk te maken. Het team weet dat ze veel beter kunnen, gezien de tegenstanders waar tegen gespeeld is dit seizoen, maar het zat er vandaag niet in.

Een zeer teleurstellende (verdiende) nederlaag voor de staf en team. Tot deze wedstrijd had Saestum het grotendeels in eigen hand, voor een eventueel kampioenschap. Op basis van de uitslagen die middag van de direct concurrenten is het team voor de resterende wedstrijden afhankelijk van die concurrenten. Al blijft het razend spannend. De top 3 heeft 33 punten. Waarbij Jodan Boys nog 1 wedstrijd tegoed heeft. Maar ook Reiger Boys sluipt dichterbij met 30 punten met ook nog 1 wedstrijd tegoed.

De competitie is zeker nog niet beslist. Doordat de top 4 niet standvastig is, is nog alles mogelijk! Welk team heeft de zenuwen het best onder controle en blijft voetballen in deze fase! Op zaterdag 11 mei is duidelijk, wie zich tot kampioen mag kronen. Volgende week 20 april speelt Saestum, thuis tegen Barendrecht.