Noordweg-Noord 150
3704JG
ZEIST
tel. 030-6960737

Na de dure en zure nederlaag van vorige week, moest Vrouwen2 zaterdag thuis aantreden tegen de ‘buren’ uit Utrecht, Sporting 70. Eerder in het seizoen was gewonnen met 1-4, maar enigszins geflatteerd. Wel een ploeg die kan verrassen en eerder Jodan Boys versloeg met 5-0. Het keurkorps van Copier, Pel en Doorn was dus gewaarschuwd.
Zoals gebruikelijk werd rond 15.30 uur de bal in beweging gebracht. Vanaf de eerste balomwentelingen werd de toon gezet door Saestum. Toch was de 1e kans voor Sporting. Na wat kappen en draaien schoot de spits op de paal. Dat was schrikken. Daarna herpakte het team zichzelf en trok ten strijde richting het doel van de tegenstander. Jennifer op de linkervleugel draaide weg bij haar tegenstander en gaf de bal goed voor. Het schot dat daarop volgde kende geen precisie. Carmen zeer actief op de linksback positie stoomde regelmatig op naar voren en onderschepte de bal veelvuldig.

De volgende kans was voor de rechtsbuiten van de gasten. Gevaarlijk passeerde ze een aantal verdedigers en ging alleen op Naomi af. Hoewel de kans groot was, raakte de speelster de bal niet goed en schoot in de handen van Naomi. Na echt een flitsende aanval van Saestum over 4 schijven, die begon bij Yannan die centraal achterin stond, samen met Katja, eindigde de bal bij Fleur, die alleen op de keeper afging, maar de bal niet langs de goed keepende sluitpost kreeg. Tot nog toe de beste kans.

Kort daarna een enorme kans voor Jennifer, na een goede actie, zette zichzelf vrij voor de keeper, maar de keeper bracht knap redding. In deze fase van de wedstrijd, rond de 30e minuut, nam Saestum het heft meer in handen. Het spel speelde zich veel af op de helft van de tegenstander. Na een goede actie van Anne spelend op haar vertrouwde stekkie, op het middenveld, samen met Daphne en Ashley, gaf een goede voorzet op de inkomende Lisa centraal in de spits, maar kreeg de kansrijke bal niet onder controle. De achterhoede met de eerder vermelde spelers en Erika, hadden de wedstrijd prima onder controle. Yannan trok steeds meer richting het middenveld omdat er achterin een ‘mannetje’ over was door de speelwijze van Sporting.

Een paar minuten voor rust ging Daphne aan de wandel richting de rand van het strafschopgebied, de instormende Fleur kon de bal niet vol nemen. Nadat er een flinke hagelbui was overtrokken was het tijd, voor een beker warme chocomel, want de wedstrijd was nog niet echt om warm van te lopen. De scheidsrechter floot voor rust na precies 45 minuten. Bij aanvang van de 2e helft werd Noëlle ingebracht voor Ashley. Julia en Diantha zijn niet inzetbaar en zitten in de ziekenboeg. De verwachting is dat beide speelsters in april weer kunnen meespelen. De Zeister dames begonnen sterker dan dat wedstrijd was geëindigd. Het team uit Zeist oogde fitter dan de tegenstander en ging door met aanvallen. In deze fase kreeg Saestum in korte tijd 5 corners. De strak ingebrachte corners door Yannan konden door de luchtmacht niet tussen de palen worden geschoten of gekopt. De druk op het doel van Sporting nam flink toe en het was wachten op de 1-0. In de 65e minuut kwam Simone in het veld en verving de goed spelende Jennifer als linker aanvaller. De gouden ‘voetbalwet’ ‘dat als je zelf niet scoort dat de tegenstander het wel doet’, ging bijna op. Naomi had maling aan die voetbalwet en had een zeer belangrijke redding in die fase van de wedstrijd met nog 25 minuten te spelen. Door een misverstand in de verdediging, de buitenspelval klapte niet goed open, waardoor de spits van Sporting er als een haas vandoor ging en Naomi wilde uitkappen, maar Naomi liet zich niet verrassen en plukte de bal van de spits haar voeten. Een zekere 0-1 was voorkomen.

Een paar minuten later werd Yannan vervangen door een volgende onder de 20 speelster. Livia viel uitstekend in. De volgende kans was voor Fleur, na 3 spelers gepasseerd te hebben, had ze iets te veel tijd nodig om de bal voor haar goede rechtervoet te krijgen. De keeper kon redding brengen. In de 70e minuut brak het ‘Gouden Kwartier’ van Lisa aan. Ze was ‘on fire’. Opnieuw een corner over de rechterkant, genomen door Anne, die terecht kwam bij Lisa, die met een simpele voetbeweging de bevrijdende en terechte 1-0 inschoot. De keeper was dit keer kansloos. Na het doelpunt maakte de ploeg uit Utrecht een geslagen indruk, terwijl er toch nog voldoende tijd was voor een gelijkmaker. Nog geen 5 minuten later in de 75e minuut het mooiste doelpunt. Lisa ging een combinatie aan met Fleur, zoekend naar haar linkervoet, schoot ze de bal vanaf hoek strafschopgebied, diagonaal richting de linker kruising, de keeper kon alleen maar kijken en stond verstijft, toen de bal net onder de lat, insloeg, 2-0.

Meike, de laatste wissel werd ingebracht. Nog nagenietend van de 2e goal was de derde goal al in de maak. En opnieuw was Lisa de doelpuntenmaker. Na het uitkappen van haar tegenstander werd de bal in de lange hoek geschoten, 3-0. Een heuse hattrick binnen een kwartier. Sporting was uit het veld geslagen en geloofden het wel. Een paar minuten voor tijd was het slotakkoord toch voor de gasten uit Utrecht. Een dieptebal werd in buitenspelpositie aangenomen. De grensrechter stak de vlag omhoog, maar de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal. De uiteindelijke voorzet werd voorgegeven en de bal werd van dichtbij ingeschoten, Naomi kon de bal niet keren, waardoor de eindstand van 3-1 op het scorebord kwam te staan. Kort daarna floot de scheidsrechter af voor het laatste fluitsignaal.

Zowel Be Quick (16-32) als Jodan Boys (15-30) wonnen beide hun wedstrijden met respectievelijk 0-1 en 2-0. Saestum staat 3e (16-30) Dat maakt de komende wedstrijd thuis op 6 april tegen Jodan Boys nog belangrijker. Het blijft ongemeen spannend………

Verslag: Gunther Buxtorff