Noordweg-Noord 150
3704JG
ZEIST
tel. 030-6960737

Dat de bezoekers uit Soest individueel meer klasse hebben, was vooraf al duidelijk. Toch wist Saestum dat ze met de juiste gedrevenheid niet kansloos waren en dat bleek ook de eerste helft. Saestum zorgde er voor dat het niet liep bij Hees. De virtuele koploper kwam niet aan het eigen spel toe en speelde regelmatig de lange bal. Kansen creëerden ze nog niet en dat deed Saestum wel. Een messcherpe voorzet van Tycho Roose zorgde dat Anouar Masnaoui voor de keeper van Hees verscheen. Echter ging de bal net naast. Ook Niels Meier zag zijn schot in het zijnet terecht komen. Toch viel het doelpunt aan de andere kant, want in minuut 40 schoot Hees vanuit de tweede lijn opeens op doel. Camiel Oe bokste de bal goed naar buiten alleen de aanvaller van Hees schoot de bal direct strak voor en deze werd gemakkelijk binnengetikt, 0-1.

Na de rust was gelijk de eerste kans voor Hees weer raak. Een voorzet van de zijkant werd niet goed ingeschat door Lamin Ceesay en wel door de buitenspeler van de bezoekers. Zodoende stond het 0-2. Saestum liet het koppie er niet bij hangen en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Een schot van Moreno Beijaard ging rakelings langs de paal en een goed geplaatst schot van Jurre van Droffelaar werd prachtig door de doelman uit de kruising getikt. Ook Hees kreeg door het opportunistische spel van Saestum een paar grote kansen, maar Camiel redde een paar keer keurig.
Toch hing er wel een goal in de lucht en na een afgeslagen corner, nam de sterk spelende Nick Garia de bal op de pantoffel. Het leder belandde van zo'n dikke 20 meter in de bovenhoek en de 1-2 was een feit. Deze beauty van een goal gaf Saestum weer vertrouwen, echter kwamen er geen grote kansen meer. Vlak voor tijd ging Anouar er nog één keer vandoor. In het strafschopgebied kreeg hij een licht duwtje en waar Saestum stiekem hoopte op een penalty, counterde Hees naar de 1-3.
De 1-4 in de blessuretijd was puur voor de statistieken, maar zorgde wel voor een wat geflatteerde uitslag. Hees was misschien wel net wat beter dan Saestum en dus een terechte nederlaag, maar de thuisploeg heeft de huid duur verkocht tegen de grootste titelkandidaat in de competitie. De technische staf was na de wedstrijd trots op de inzet en flair van de eigen spelers. Hier konden de supporters zich zeker bij aansluiten.
Dit Saestum is enorm gegroeid in de afgelopen maanden en dat kon ook Hees na afloop bevestigen. Op naar volgende week als Wasmeer op bezoek komt in Zeist.