Noordweg-Noord 150
3704JG
ZEIST
tel. 030-6960737

De laatste weken was er bij Saestum al veel enthousiasme vanwege het vertoonde spel. Helaas werd er nog niet gewonnen en ondanks het zware programma in de eerste weken, was dat toch wel een smetje. Vandaag werd dan eindelijk de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Saestum begon fel aan de wedstrijd wat resulteerde in grote kansen voor Lamin Ceesay, Tycho Roose, Jurre van Droffelaar en Moreno Beijaard. Aan de andere kant was een vrije trap op de paal het enige wapenfeit van de bezoekers. Vlak voor rust was het dan eindelijk raak. Na een vlot lopende aanval was het de punt van Lamin die voor de 1-0 zorgde.

Amsvorde kwam iets feller uit de kleedkamer en kreeg vlak na rust hun tweede kans. Camiel redde uitstekend en Saestum pakte de draad weer op. Nadat Lamin al op de paal had geschoten, wist hij in de aanval erna wel het net te doen bollen, 2-0. Hierna was het Jurre die de paal raakte, maar de 3-0 kon niet lang uitblijven. Die derde treffer kwam er ook nadat een schot van Esteban Ramos hoog in het doel belandde.

Diep in de tweede helft werd een vrije trap van aanvoerder Jeffrey van Maanen nog tegengehouden door de doelman van Amsvorde. Echter kopte Moreno de rebound binnen en stond het 4-0. De overigens keurig fluitende scheidsrechter zag in een perfecte sliding van Joep van Esseveld een penalty en zodoende kon Amsvorde de eretreffer aantekenen. De 5-1 van Esteban was voor de statistieken al ging hier een fantastische steekpass van Moreno aan vooraf. Zijn broer Jamiro Beijaard en verdediger Joep van Esseveld behoorden overigens wederom tot de beste spelers van het veld. De verdiende overwinning van Saestum zorgde voor een gezellige sfeer op de Noordweg. Volgende week speelt Saestum thuis tegen KVVA.