Laan van Duurzaamheid 10
3824DZ
AMERSFOORT
tel. 033-4565077

Saestum zat de laatste weken in een goede flow en moest op bezoek bij ASC Nieuwland. De ploeg uit Amersfoort wilde zich graag revancheren, nadat het vorige week verrassend verloor van Amsvorde. Vanaf minuut één was Nieuwland de bovenliggende partij. Vele persoonlijke fouten van de bezoekers, zorgde ervoor dat Nieuwland best wat kansen kreeg in de eerste 45 minuten. Uit die kansen werd echter maar één keer gescoord. Voor Saestum balen dat dit enkele luttele seconden voor de rust was.

In de tweede helft moest er een spreekwoordelijk schepje boven op. Misschien wel meerdere schepjes. Dit leek te gebeuren en zorgde ervoor dat na tien minuten in de tweede helft Lamin Ceesay diep werd gestuurd en na wat kappen en draaien hij via de paal de gelijkmaker binnenschoot. Was dit dan de terugkeer van de vorm van de afgelopen weken? Nou niet bepaald, want een minuut later stond het alweer 2-1. Saestum bleef onnodig strooien met verkeerde ballen en leed regelmatig balverlies. De 3-1 lag hierdoor snel in het mandje. Saestum ging meer risico nemen en dat resulteerde in het weggeven van veel ruimte. Nieuwland maakte hier dankbaar gebruik van en kon uitlopen naar 4-1 en even later zelfs 5-1. Een kans van Mitchell Brouwer zorgde bijna nog voor de 5-2, maar die zou dan alleen nog maar voor de statistieken zijn. Echter stond de keeper op de goede plek en werd 5-1 de uitslag.

Lag het vandaag aan de off-day van Saestum of het goede spel van Nieuwland? Laten we het houden op een combinatie van die twee. Wat wel duidelijk is, is dat Saestum volgende week iets anders op de mat moet leggen tegen Olympia '25. Daarnaast mogen we ook zeker stellen dat Nieuwland een hele goede ploeg heeft die bovenin zal gaan meedraaien.