de Geerenweg 6
3741RS
BAARN
tel. 035-5416101

In de uitwedstrijd van Saestum tegen TOV uit Baarn hadden de beide ploegen niet enkel elkaar, maar ook het weer als tegenstander. Voor twee voetballende ploegen kan dit onstuimige weer namelijk best wat invloed hebben. Dat de thuisploeg daar in de eerste helft iets beter mee om leek te gaan, was duidelijk zichtbaar. TOV was gewoon sterker en maakte gebruik van de onzorgvuldigheid van de bezoekers en de ruimtes die Saestum weggaf. Daarnaast was TOV een stuk feller in de duels. Echter tot grote kansen kwam dit niet, omdat zij het gewoon niet goed uitspeelde. Vlak voor rust leek Saestum echter tegen de verhoudingen in op voorsprong te komen. Lamin Ceesay ontfutselde de bal van een verdediger, omspeelde de keeper, maar wachtte te lang waardoor zijn poging er niet in ging.

Na rust moest Saestum uit het spreekwoordelijke andere vaatje gaan tappen. Dat gebeurde ook. De ploeg was feller in de duels, waardoor deze ook veelvuldiger werden gewonnen. Halverwege de tweede helft zette Tycho Roose goed voor en via Lamin Ceesay kwam de bal voor de voeten van Anouar Masnaoui. Uit de draai werkte de middenvelder de bal tegen de touwen, 0-1. Toen even later Niels Meier de bal keurig in de diepte speelde, kon Tycho diezelfde bal hard onder de keeper door schieten. De 0-2 was een feit. Met nog een klein kwartier te gaan ging TOV de bal erin pompen. In de counter waren echter de bezoekers gevaarlijker. Lamin Ceesay mistte twee keer een één op één met de doelman en Jeffrey van Maanen schoot verwoestend op de lat. In de blessuretijd wist TOV toch nog te scoren, maar dit doelpunt bleek echter te laat voor de thuisclub.

Saestum pakte de volle buit en dat was wel te danken aan de fanatieke tweede helft, waar iedereen zijn stinkende best deed om dit resultaat neer te zetten. Van mooi voetbal was dit keer echter geen sprake. TOV is daarnaast een goede voetballende ploeg dat met veel power speelde, alleen gelukkig vandaag niet zorgvuldig was in het uitspelen om tot grote kansen te komen. Volgende week speelt Saestum thuis tegen Eemnes. Die ploeg won deze speelronde met 10-2 van Amsvorde.