Noordweg-Noord 150
3704JG
ZEIST
tel. 030-6960737

Dat het een lastige wedstrijd zal worden tegen nummer 2 Olympia '25, was na enkele minuten al duidelijk. Een enorm voetballende ploeg als tegenstander en daarnaast wederom vreselijk weer (hebben beide ploegen natuurlijk last van). Terugkomend op dat eerste, de gasten uit Hilversum voetbalden makkelijk onder de druk vandaan en lieten erg goed voetbal zien. De kansen die ze kregen gingen er gelukkig niet allemaal in. Dat lag deels aan de geconcentreerde verdediging en daarnaast aan de onscherpte bij de aanvallers van Olympia. Eéntje ging er wel in en dat was na een dikke tien minuten spelen. Een aanval over meerdere schijven, werd keurig afgerond door de linksbuiten van Olympia. Saestum besloot halverwege de eerste helft meer druk naar voren te zetten en dat resulteerde in het feit dat er in die eerste helft nagenoeg geen kansen meer kwamen voor de bezoekers. Saestum kreeg er wel één en die was gelijk raak. De laatste man van Olympia werd onder druk gezet door Lamin Ceesay en gleed uit. Lamin kon doorlopen op de doelman, zag Anouar Masnaoui naast hem staan en die wist voor de 1-1 ruststand te zorgen.

De tweede helft was redelijk gelijk aan het begin van de eerste helft. Olympia kreeg de grotere kansen, maar het was of een goed gepositioneerde Saestum-defensie of de bezoekers waren niet scherp voor de goal. Saestum kreeg slechts enkele mogelijkheden, waarbij een schot van Jurre van Droffelaar nog het dichtbij een doelpunt kwam. Saestum hield knap stand tegen de nummer 2 van de competitie, want zelfs de laatste kans (een vrije trap op de paal) werd geen doelpunt.

Saestum mag trots zijn op het resultaat en de inzet vandaag. En ondanks dat de ploeg na 11 wedstrijden 12 punten heeft verzameld en op de negende plek staat in de stand, mag Saestum niet klagen over de vooruitgang die de ploeg gedurende de eerste seizoenshelft heeft geboekt. Als promovendus kunnen we aardig meekomen, zijn we geregeld beter of gelijkwaardig t.o.v. onze tegenstander en zijn we eigenlijk alleen door Hees en Nieuwland echt weggespeeld. Moet wel gezegd worden, vandaag was het geluk aan onze zijde. Alhoewel de teamspirit die vandaag op de mat is gelegd, ook een zeer knappe prestatie is. Na de winterstop hebben we eerst een mooi trainingskamp in Barcelona en beginnen we op 20 januari met een thuiswedstrijd tegen Wasmeer.