Willem Arntszlaan 96
3734EJ
DEN DOLDER
tel. 030-2280006

Saestum wist op bezoek bij DOSC in Den Dolder drie punten bij te schrijven. De score had hoger uit kunnen vallen als de bezoekers iets scherper waren geweest voor de goal.

Al na 4 minuten lag de bal erin. Een cornervariant werd keurig binnengeknald door Anouar Masnaoui. Daarna was Tycho Roose meerdere keren een plaag voor de defensie, alleen zijn voorzetten werden of niet goed afgewerkt of de grensrechter hielp de defensie door de vlag de lucht in te gooien. De grootste kans was voor Jurre van Droffelaar, die voor een leeg doel de bal niet binnen kon werken. De gretige spits miste vlak voor rust ook nog een één op één met de doelman. De thuisploeg werd slechts sporadisch gevaarlijk, maar ook DOSC miste voor open doel, nadat Camiel Oe de bal losliet bij een voorzet.

Na de thee ging Saestum met deze magere voorsprong op zoek naar de 0-2. Na een kwartier spelen kwam deze er ook, want tijdens een mooie aanval wist Jurre keurig opzij te leggen en kon Anouar zijn tweede aantekenen. Saestum bleef kansen creëren en DOSC moest het hebben van spaarzame acties en opportunistische ballen die naar voren werden geknald. Uit één van die momenten scoorde DOSC een doelpunt, maar helaas voor hen in buitenspelpositie. In de 74ste minuut maakte Moreno Beijaard de bevrijdende 0-3 door zichzelf na een afgeslagen voorzet keurig vrij te spelen en fantastisch binnen te schieten. De 0-4 was voor de statistieken. Een voorzet van Moreno werd op de lat gekopt door Nick Garia en de rebound werd binnengeknikt door Niels Meier. Vlak voor tijd maakte Niels Grevelman zijn officiële rentree na bijna 2 jaar blessureleed en revalidatie.

Door deze belangrijke zege steeg Saestum naar de negende plek. Echter met nog een wedstrijd te goed tegen Wasmeer en op slechts 3 punten van de nummer 5. Volgende week ontvangt Saestum op eigen terrein koploper Hees.