Dollardstraat 115
3812EV
AMERSFOORT
tel. 033-4617904

Na twee overwinningen op rij moest Saestum vandaag aantreden tegen KVVA. Het was de wedstrijd tussen de nummers 10 en 11 van de competitie. Beide ploegen staan bekend om hun voetballende speelstijl dus de supporters konden zich verheugen op een leuke wedstrijd.

KVVA had vanaf minuut één het betere spel en zette Saestum aardig onder druk. De ploeg uit Zeist kwam er moeizaam uit en kon niet lang genieten van balbezit. Toch was de eerste grote kans voor Tycho Roose. Een diepe bal van Anouar Masnaoui kwam voor de voeten van de linksbuiten, maar zijn schot ging voorlangs. Hierna was het enkel KVVA wat de klok sloeg. Echt grote kansen voor de thuisploeg kwamen er nog niet, maar dit kon nooit lang meer duren. De eerste grote kans werd in buitenspelpositie binnengeschoten. De tweede telde wel, nadat KVVA dwars door het centrum voetbalde en middels een mooie combinatie voor doelman Camiel Oe verscheen. De 1-0 was een feit en na onoplettendheid in de verdediging lag even later ook de 2-0 in het netje.

Vlak voor rust werd Jamiro Beijaard al vanwege een blessure vervangen door Simon van der Horst en in de rust gingen Jeffrey van Maanen en Nick Garia eraf voor respectievelijk Niels Meier en Yoeri Pot. De ingebrachte spelers zorgden voor nieuw elan en KVVA liep hierdoor vanaf de eerste minuut van de tweede helft achter de feiten aan. Dit kwam ook omdat het merendeel van KVVA vanwege de ramadan steeds minder energie had. De eerste kans na rust was gelijk raak. Een pass van Yoeri zette Jurre van Droffelaar vrij voor de keeper. Zijn puntertje werd nog gestopt, maar de rebound was voor Daan Schmeink. Saestum ging vol op zoek naar de 2-2, maar de doelman, de paal en schoten over zorgden nog niet voor de gelijkmaker. Die kwam er wel in de 70ste minuut toen Yoeri er goed tussen zat en de aanvaller scoorde de verdiende gelijkmaker. Saestum bleef kansen creëren en KVVA was geen schim meer van de ploeg uit de eerste helft. Een kwartier voor tijd was het Yoeri die met een listig balletje wederom Jurre voor de keeper vrij zette en zijn lob ging beheerst over de doelman heen, 2-3. Saestum bleef doorgaan en de 2-4 volgde al snel. Yoeri verscheen voor de doelman en de supersub scoorde zijn 7e goal in de laatste 5 wedstrijden. Allemaal als invaller. Saestum had daarna via Moreno Beijaard en Yoeri nog kunnen uitlopen naar een veel grotere uitslag, maar het bleef bij 2-4.

Complimenten voor de tweede helft van Saestum, maar ook complimenten voor KVVA. Door de ramadan kost zo'n wedstrijd voor dit elftal veel energie en het tankje was aardig leeg in het tweede bedrijf. Dit gebeurde dus na een hele goede eerste helft waarbij Saestum er niet aan te pas kwam. Gelukkig is de derde overwinning op rij voor Saestum een feit en staat de ploeg inmiddels op de veilige negende plaats. Daarnaast staat de ploeg van trainer Rick Andeweg samen met Olympia '25 aan kop in de derde periode. Volgende week de thuiswedstrijd tegen TOV.