Hernhuttersingel 1
3703DX
ZEIST
tel. 030-6924583

Het was de allereerste keer dat Saestum en Jonathan in competitieverband tegen elkaar speelden. De zelf uitgesproken kampioenskandidaat Jonathan nam al snel het initiatief in de wedstrijd achter Slot Zeist. Tot grote kansen kwam dit nog niet. Sterker nog, de bezoekers in het rood kregen de eerste kleine mogelijkheden.

Jonathan kwam beter in de wedstrijd en begon ook wat vaker voor Camiel Oe te verschijnen. De eerste kon de sluitpost nog pareren, maar de volgende kans werd wel binnen getikt. Dit was zonde, omdat de scheidsrechter vooraf aan deze aanval Jonathan een corner gaf, terwijl iedereen op het sportpark inclusief de grensrechter toch echt een doeltrap zag.

Met een 1-0 achterstand begon Saestum aan de tweede helft. De eerste minuten waren nog aftasten, maar na een kwartier ging de Saestum formatie van trainer Rick Andeweg met veel passie en strijd op zoek naar de gelijkmaker.

Jonathan kreeg nog wel twee grote kansen in de tweede helft, maar Saestum werd ook  gevaarlijker. In de 75ste minuut kopte Joep van Esseveld de bal op de goal en waar de keeper eerst nog redde, schoot diezelfde Joep de rebound wel binnen. De laatste minuten waren voor Saestum, maar het vizier stond niet op scherp. Jonathan zat er doorheen en kwam niet meer in hun spel. Toch kwam er aan deze eerste derby een eind en moesten beide ploegen de punten delen.

Kijkend naar de gehele wedstrijd was de puntendeling terecht. De Saestum supporters waren tevreden en zagen een fris team dat vocht voor elke meter. Ook mooi dat meerdere supporters van de thuisploeg ook de complimenten gaven aan Saestum. De derde helft bij Jonathan was overigens heel gezellig en sportief. Zoals het hoort te zijn.

Op naar volgende week als de rood-witte brigade thuis speelt tegen Amsvorde.