Rading 194
1231KE
LOOSDRECHT
tel. 035-5821837

Het gebeurt Saestum dit seizoen te vaak. In grote delen van de wedstrijd beter zijn, meer kansen creëren, maar het niet afmaken. En als de tegenstander dat wel doet, dan sta je wederom met lege handen na de wedstrijd.

Saestum begon zonder het centrale duo van de laatste weken. Aanvoerder Jeffrey van Maanen was deze week voor de tweede keer vader geworden en Niels Schipper raakte zondag geblesseerd bij een potje tennissen. Daan Schmeink en Niels Meier waren de vervangers centraal achterin en dat stond in de eerste helft redelijk goed. De enige keer dat Loosdrecht gevaarlijk kon worden, was na dom balverlies van Saestum. De eerste grote kans was voor Jamiro Beijaard, maar zijn schot ging rakelings naast. Halverwege de eerste helft was het Tycho Roose die de 0-1 aantekende na een goede pass van Jurre van Droffelaar. Even later ging een verdwaalde voorzet van Lamin Ceesay voorlangs en een schot van Jamiro net over.

In de tweede helft werd Loosdrecht iets gevaarlijker door het inbrengen van de twee nieuwe buitenspelers. Echter de eerste grote kans van de tweede helft was voor Saestum. Anouar kwam na een goede passeer actie in een 1 op 1 situatie met de keeper van Loosdrecht teveel uit op zijn linkerbeen waardoor hij net niet genoeg richting aan de bal kon meegeven waardoor de bal langs de verkeerde kant van de paal ging. Toen konden we de aloude voetbalwet weer van stal halen: “als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel”. Loosdrecht kreeg rond minuut 70 een vrije trap rond onze zestienmeter. De vrije trap werd door de aanvoerder prachtig in de bovenhoek geknald, onhoudbaar voor Camiel. Terwijl de goaltune nog over het veld galmde, rook Loosdrecht bloed. De tien minuten die volgden waren helemaal voor de thuisploeg. En als Saestum dan wilde aanvallen, werd de bal onderschept en door Loosdrecht de diepte in geschoten. Twee van die counters resulteerde in de 2-1 en de 3-1. De tweede was kolderiek, want de bal ging via doelman Camiel in de rebound tegen de knie van de aanvaller van Loosdrecht en rolde zo tergend langzaam de doellijn over. De 3-1 was een mooi uitgespeelde aanval. Saestum gaf de moed niet op en nam het heft weer in handen. Saestum bleef drukken en een voorzet belandde op het hoofd van invaller Yoeri Pot. Deze kopbal zorgde voor de aansluitingstreffer. Even later ging een kopbal van Simon van der Horst net naast. Het slotoffensief van de bezoekers werd niet beloond en de teleurstelling van de spelers en stafleden uit Zeist was duidelijk zichtbaar.

Als Saestum in de laatste fase rond de goal van de tegenstander gewoon wat effectiever was geweest, dan had het een stuk hoger gestaan in de stand. Nu is de stap naar een veilige plek best groot. Toch zijn er nog 9 wedstrijden waarin Saestum hopelijk wel dat extra beetje geluk zal afdwingen. Volgende week eerst de derby thuis tegen Jonathan, een wedstrijd waar we ons weer kunnen oprichten.