Noordweg-Noord 150
3704JG
ZEIST
tel. 030-6960737

Saestum was geen schim van de laatste weken tijdens de ontmoeting met Wasmeer. De ploeg uit Hilversum stapte als winnaar van het veld af en naast Saestum was ook de neutrale toeschouwer de grote verliezer. Die laatste zag namelijk een onthutsend slechte wedstrijd van twee teams, maar helaas ook van de leidsman.

De wedstrijd begon rommelig. Saestum probeerde te voetballen, maar kwam er totaal niet doorheen. De bezoekers moesten het vooral hebben van de lange bal die richting de spits werd gegooid. Dit opportunistische spel zorgde wel voor het nodige gevaar want Wasmeer kreeg enkele goede mogelijkheden. Aan het eind van de eerste helft werd de thuisploeg gevaarlijker. Dit resulteerde meteen in een doelpunt. Een goede combinatie tussen Anouar Masnaoui en Tycho Roose werd door de laatst genoemde fantastisch in de kruising geschoten. Hierna miste eerst Saestum nog een kans en werd even later Tycho weggestoken. Eén op één met de doelman werd hij neerlegd en waar iedereen de rode kaart verwachtte, koos de scheidsrechter er met enige twijfel voor om het vlagsignaal van de grensrechter te accepteren. Geen rood en een vrije trap tegen voor buitenspel. Heel slim van de grensrechter, zeker ook omdat Tycho zo'n 2 meter achter zijn man vandaan kwam. De scheidsrechter floot vlak hierna af voor de rust.

Na rust was de eerste kans voor Saestum. Een voorzet van Tycho zette Jurre van Droffelaar vrij voor de keeper. Zijn intikker ging over. Een vrije kopkans werd even later door Jurre net geschampt. Wasmeer kreeg door het slechte uitverdedigen van Saestum en de enorme ijver die de ploeg in hun spel gooide, meerdere corners. Uit één corner kwam de bal via een speler van Wasmeer en een knie van Simon van der Horst, in het verkeerde doel terecht, 1-1.
Even later kreeg Saestum zelfs de 1-2 om de oren. Een hoge bal van achteruit werd verkeerd ingeschat door Lamin Ceesay en hij kopte de bal recht voor de voeten van een speler van de bezoekers. Deze dacht niet na en schoot de bal prachtig over Camiel Oe heen. Saestum stond op achterstand en moest op zoek naar de gelijkmaker. Wasmeer hield stand en dat was vooral omdat er een gebrek aan creativiteit ontbrak bij de spelers in het rood. De punten zijn voor Wasmeer en vanwege hun inzet, misschien wel verdiend. Feit is wel dat Saestum dit echt aan zich zelf te danken heeft, want de ploeg speelde echt een dramatische wedstrijd. Volgende week is de ploeg vrij en de week erna moet men in en tegen Laren laten zien dat het veel beter moet.