Noordweg-Noord 150
3704JG
ZEIST
tel. 030-6960737

De tribune was goed gevuld voor de halve finale van de KNVB beker, Saestum Vrouwen 2 - FC Eindhoven 1. Na 8 wedstrijden in de bekercompetitie stond vandaag een finale plek op het spel.
Om 15.30 uur werd de bal door de Eindhovenaren aan het rollen gebracht. De eerste minuten, was aftasten van beide kanten. In de laatste linie stonden de vertrouwde spelers Erika, Danique en Carmen, waarbij Katja haar eerste basisplaats centraal achterin had veroverd, waardoor Yannan op het middenveld terecht kwam. In de 8e minuut een wonderschone aanval van Saestum. Vanaf eigen strafschopgebied werd de bal door 6 spelers 1 keer geraakt, wat resulteerde dat de bal bij het strafschopgebied van FC Eindhoven uitkwam. De bal werd voorgegeven door Fleur en ingeschoten door Jennifer, maar kon de keeper net niet passeren.

Na deze aanval kwam de wedstrijd langzaam op gang. De Eindhovenaren hanteerde veelal de lange bal richting de spitsen. Erika had de handen vol aan haar directe tegenstander. In een volgende aanval brak de spits van de gasten door de verdediging heen en ging alleen op Naomi af, die gelukkig een knappe redding in huis had. De volgende kans was voor het keurkorps van trainer Copier en zijn staf. Op het middenveld, met Yannan, Anne en Daphne werd een nieuwe aanval geboren. Een goede combinatie, kwam terecht bij Jennifer die rakelings naast schoot. In deze fase was Saestum de bovenliggende partij. In de 23e minuut de volgende aanval van de Zeister dames. Een aanval over de linkerkant, kwam via Yannan bij Jennifer terecht, die richting de achterlijn liep en hoog richting doel schoot. De bal ging over de verbaasde doelvrouw van Eindhoven heen en viel bij de 2e paal binnen, 1-0. Een mooie opsteker! Daarna speelde het spel zich grotendeels op het middenveld af, zonder grote kansen voor beide teams. In de 40e minuut werd Lisa vervangen door Ashley. In de volgende aanval van Saestum gaf Yannan de bal voor op de achterlijn waar Jennifer de bal in de lange hoek wilde leggen, de keeper bracht redding. De laatste kans voor de thee, was voor Eindhoven. De spits van de gasten ging diep, de bal die onderweg was, werd nog van richting veranderd door Saestum. De spits ging alleen op Naomi af, maar de goed leidende scheidsrechter floot toch af voor buitenspel. Kort daarna volgde het rustsignaal.

In de 2e helft tapte de zuiderlingen uit een ander vaatje of was Saestum minder gefocust uit de kleedkamer gekomen? De waarheid zal ergens in het midden liggen. Er werd hoger druk gezet door de Eindhovenaren en de Zeister vrouwen speelden in deze fase slordig, met veel balverlies en konden de bal moeilijk in de ploeg houden. Dit leverde flink wat gevaarlijke situaties op voor het doel van Naomi, maar het doel werd ‘schoon’ gehouden met wat kunst en vliegwerk en goede reddingen van Naomi. In deze fase had Saestum het moeilijk en eigenlijk een wonder dat de gelijkmaker nog niet op het scorebord stond. Saestum had op dat moment geen power om er onderuit te voetballen, op een enkele counter na. Net toen het leek dat de thuisploeg zich leek te herpakken, sloeg Eindhoven toe. Een splijtende passe door het midden werd door de spits van de gasten gepromoveerd tot de gelijkmaker, 1-1. Ditmaal was Naomi kansloos met wel een terechte uitslag op dat moment. Dit was voor Saestum ook de motivatie om er een schepje bovenop te gooien. Noëlle kwam erin voor Katja die een solide wedstrijd had gespeeld. En Jennifer de doelpuntenmaker werd vervangen door Julia.

In de 71e minuut een enorme kans voor Saestum. Vanaf het middenveld stuurt Daphne, Fleur diep. De uitkomende keeper werd gepasseerd, maar Fleur moest iets te veel uitwijken naar de linker buitenkant, om de bal direct in het lege doel te kunnen schieten. Met een goed schot met links, zat er net te weinig snelheid in het schot op doel, waardoor de verdediger van Eindhoven met een uiterste inspanning de bal die richting leeg doel ging kon onderbreken. Het was dé kans voor Saestum om weer op voorsprong te komen. Geschrokken van de kans van Saestum ging Eindhoven de druk opvoeren.

In de 80e minuut gebeurde waar iedereen al een beetje rekening mee had gehouden, maar niet hoopte. Een bal werd zonder veel gevaar hoog in het strafschopgebied van Saestum gepompt . Naomi wilde bal uit de lucht ‘plukken’, maar kreeg de bal niet onder controle. De spits van Eindhoven was er als de kippen bij, na nog wat weerstand van Naomi, kwam de bal voor de voeten van spits en maakte behendig af, 1-2. Toch een kleine tegenvaller, zo’n 10 minuten voor tijd. Met een alles of niets offensief probeerde de staf nog de gelijkmaker te forceren, door een extra aanvaller in te brengen. Erika ging er uit met nog een klein kwartier te spelen en werd vervangen door aanvaller Tsowinar. Wat Saestum niet lukte, lukte de Eindhovenaren wel in de 85e minuut. Een scherpe counter, met een schot in de lange hoek, onbereikbaar voor Naomi, bracht de 1-3. Dat de 1-4, in de 93e minuut gescoord werd, door de invaller van Eindhoven was een formaliteit. Kort daarop blies de scheidsrechter af, voor het einde van de wedstrijd.

De teleurstelling was uiteraard groot voor team en staf. Toch kan er teruggekeken worden op een fantastisch ‘beker sprookje’, met een wedstrijd om een finaleplaats. En niet te vergeten de fantastische wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. Het team kan zichzelf rekenen tot de beste 4 amateur beker ploegen van Nederland! De club, het team en de staf kunnen beretrots zijn op dit bekeravontuur. Het team was vandaag niet ‘fris’ genoeg om het Eindhoven echt moeilijk te maken. De 1-4 is iets geflatteerd, maar over de hele wedstrijd gezien, terecht dat Eindhoven er met de overwinning vandoor ging.

Wat nog rest is de competitie, waar nog steeds kansen liggen voor het kampioenschap. Met 2 punten achterstand op koploper Be Quick en nog 6 wedstrijden te gaan. De concurrentie is groot met nog 4 potentiële kanshebbers op de titel. Zaterdag 16 maart, staat voor Saestum de lastige uitwedstrijd tegen Berkum op het programma.