Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijdverslag Saestum- combi FC Utrecht VR1

13 september 2023 19:30

Maandag 11 september stond weer een wedstrijd op het programma van Saestum tegen combi FC Utrecht (reserves van VR1 en de beste uit jong FC Utrecht).
De wedstrijd begon voor Saestum stroef, omdat het even wennen was om tegen een goede tegenstander te spelen.

Het 1e kwartier was FC Utrecht iets beter aan de bal, maar Saestum wist daar goed mee om te gaan. Linies compact en mee kantelen naar de bal waar gelijk druk op werd gegeven. Tactisch stond Saestum goed en we kwamen vaak winnend uit een duel.
Er kwamen wel een paar kansjes voor FC Utrecht, maar die waren niet echt gevaarlijk. Naarmate de 1e helft vorderde nam Saestum meer initiatief en kregen ze zowaar uit countermogelijkheden wat kansjes. Het spel ging aardig op en neer, waarbij beide elftallen gelijkwaardig waren en met 0-0 de rust in gingen.

In de 2e helft twee wissels bij Saestum ( Marijn voor Eva en Samira voor Mila). Saestum had in de rustbespreking een tactische omzet gedaan door 1-4–4-2 ruit te spelen. Saestum kreeg meer grip op de wedstrijd en probeerde altijd wel op te bouwen zo via het middenveld of een hoge back kansen te creëren. Het spel was nog steeds gelijkwaardig en Saestum kon dat volhouden. Dat laatste zorgde voor kansen door Jill die alleen op de keepster ging en Aysha die een paar keer schoten op doel gaf. De ploeg kreeg meer energie om het vol te houden.
Nog steeds als elftal opereren en samenwerken.

Door beide elftallen werd er goed gecombineerd en er was strijd om de bal. Uiteindelijk trok Saestum aan het langste eind door in blessuretijd vanuit een corner te scoren. Doordat Marijn op de lat kopte en er veel mensen om de bal waren viel de bal voor de voeten van Eva en die scoorde de 1-0.

Het was een nuttige partij en voor Saestum een mooie opsteker.
Er zit groei in het team en alle speelsters weten wat ze moeten doen. Als team opereren en laten zien wie Saestum is. Dat hebben de meiden goed gedaan.

Op naar de volgende bekerwedstrijd en dan kijken of dit vast kunnen houden.