Spelregelbewijs voor jeugdspelers - SV Saestum

Spelregelbewijs voor jeugdspelers

Spelregelbewijs voor jeugdspelers

27 augustus 2020 15:30


Sinds het seizoen 2014/’15, moeten junioren hun spelregelbewijs halen. Het spelregelbewijs maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht en begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter. Dit zorgt weer voor een sportiever spel. Het spelregelbewijs kan gehaald worden via voetbalmasterz.nl.

Welke spelers moeten het spelregelbewijs halen?
Een speler dient op 1 juli van het kalenderjaar waarin hij de leeftijd van 17 jaar bereikt in het bezit te zijn van een spelregelbewijs. Dit betekent voor seizoen 2020/2021 het volgende:

  • Alle spelers die geboren zijn in 2003, moeten het spelregelbewijs in bezit hebben.

 

 

Wat moet je doen om het spelregelbewijs te halen?

Activeren van je account:
Via de KNVB en/of je vereniging (Sportlink) ontvang je een mail om je account te activeren. Om in te loggen op Voetbalmasterz gebruik je de inloggegevens (lees: mailadres) van je KNVB-account, zoals ook voor de app van Voetbal.nl.

Heb je geen account? Dan kun je een account aanmaken door je te registreren.
Let hierbij op het volgende: Je moet lid zijn van de KNVB, al dan niet via een vereniging. Je moet beschikken over een KNVB-account met het e-mailadres dat in de ledenadministratie van de KNVB (= Sportlink) bekend is, om daarmee te kunnen inloggen op Voetbalmasterz.nl.

Als aan één of meer van deze voorwaarden niet wordt voldaan, zal je niet kunnen inloggen op Voetbalmasterz, en verschijnt de melding error 404 op het scherm. Je kunt het e-mailadres bij de secretaris of ledenadministratie van je vereniging laten aanpassen. Je kunt ook een mail sturen naar spelregelbewijs@knvb.nl. Graag in de mail je naam, geboortedatum en het juiste e-mailadres vermelden.

Oefentoetsen:
Op www.voetbalmasterz.nl zijn per spelsituatie oefentoetsen te vinden. De oefentoetsen zijn vrij beschikbaar en mag iedereen maken zo vaak hij wil. Het doorlopen van de oefentoetsen is niet verplicht om het spelregelbewijs te halen, maar wordt wel aangeraden om te weten te komen hoeveel je al weet (of juist niet).

Doorlopen van 5 levels:
Om het spelregelbewijs te halen is het verplicht de vijf levels doorlopen. Spelers kunnen de levels zo vaak maken als zij willen of nodig is om de levels af te sluiten met voldoende goede antwoorden. Bij het eerste level moeten vijf van de tien vragen goed zijn om door te gaan naar level 2. Hierin moeten zes van de tien vragen goed zijn, in level 3 zeven van de tien, in level 4 acht en in level 5 negen.

Eindtoets:
De eindtoets bestaat uit 20 vragen waarvan er 16 juist beantwoord moeten worden. Je mag de eindtoets zo vaak maken als je wilt (net zolang totdat je je spelregelbewijs hebt gehaald). Er zitten geen regels vast aan waar en met wie je de toets maakt. 
De toets-vragen zijn gericht op 20 spelsituaties waarover in de praktijk de meeste discussie kan ontstaan over de uitleg en toepassing van de spelregels. Dat zijn spelsituaties die iedereen herkent zoals buitenspel en hands, het principe van de terugspeelbal en de voordeelregel. Alle spelsituaties en ??regels zijn in heldere taal omschreven en voorzien van beeld- en filmmateriaal.
Mochten er na het lezen van bovenstaande nog vragen zijn, kijk dan op onderstaande link.

www.voetbalmasterz.nl/faq/


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!