Saestum geeft zege weg en verzuimt titelstrijd spannend te maken: 'Voelt als verlies' - SV Saestum

Saestum geeft zege weg en verzuimt titelstrijd spannend te maken: 'Voelt als verlies'

Saestum geeft zege weg en verzuimt titelstrijd spannend te maken: 'Voelt als verlies'

Saestum VR1

3 - 3

FC Eindhoven AV VR1 (zon)

Competitie

Topklasse Topklasse

Datum

11 maart 2023 13:00

Scheidsrechter

mevr J. van Es

Accommodatie

Sportpark Saestum
Noordweg-Noord 150
3704JG
ZEIST
tel. 030-6960737

De voetbalsters van Saestum hebben verzuimd de titelstrijd in de topklasse weer spannend te maken. De ploeg uit Zeist zag een 3-1 voorsprong eindigen in een 3-3 gelijkspel tegen koploper FC Eindhoven.
 
 
 
   
 
 
 
 
Anne Maguire duidt de teleurstelling: "Deze wedstrijd hoefden we niet te verliezen"
Bij rust stond het 1-1, nadat Saestum op voorsprong was gekomen via Amber Visscher en snel al de gelijkmaker slikte. Na rust waren Tami Groenendijk en Anne Maguire trefzeker, waardoor de Zeister vrouwen op een comfortabele 3-1 voorsprong kwamen op eigen veld.
Het slotoffensief van FC Eindhoven werd Saestum te machtig. Een kwartier voor tijd viel de aansluitingstreffer en diep in blessuretijd scoorde de koploper ook de 3-3.
"De teleurstelling is heel groot. Dit was een wedstrijd die je niet hoefde te verliezen. Al hebben we hem niet echt verloren, maar zo voelt het wel op dit moment", vertelt doelpuntenmaakster Anne Maguire na afloop.
Bij winst had Saestum, de nummer twee van de stand, het gat met FC Eindhoven verkleind tot drie punten. Door de puntendeling blijft het verschil zes punten, na 15 wedstrijden.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!