Wildbaan 2
3956VZ
LEERSUM
tel. 0343-452718

Na drie oefen……euh bekerwedstrijden was het deze zondag dan eindelijk tijd voor het echte werk.
Saestum zondag 2 moest na twee gewonnen en één verloren bekerwedstrijd (en dus gelukkig geen vervolg in het bekertoernooi) meteen al aan de bak, want de lastige uitwedstrijd tegen én bij het Leersumse HDS stond op het programma.
Helaas hadden we al voor deze eerste competitiewedstrijd al de nodige personele problemen door diverse blessures en andere oorzaken. In verband met de privacywet kunnen we er niet teveel over uitweiden, maar we kunnen bijvoorbeeld wel vermelden dat Vieze Freddy mee heeft gespeeld in het tweede deel van de film ‘Gone in 60 seconds’, dat Grote Tom de cursus VKB snel hoopt af te ronden en dat Inzaghi een kortstondige date met Liesje had.
Maar zoals elke zondag stonden er toch weer 11 spelers aan de aftrap. Het was goed om te zien dat we in de eerste minuut de speelstijl hanteerde die we ook vorig seizoen veelal hanteerde……..na één minuut spelen was de stand dus 1-0 in het voordeel van HDS. Toch herpakten we ons snel en kwamen we beter in ons spel. Achterin gaven we weinig meer weg en voorin creëerden we steeds meer kansen. Uiteindelijk was het Boontje die de bal in de zestien aan Jogy gaf en hij schoot zijn eerste goede balcontact schitterend in de verre kruising.
In de eerste 45 minuten hadden we onszelf kunnen belonen door te gaan rusten met een voorsprong, maar helaas waren de geboden kansen niet aan ons besteed. Met 1-1 gingen we dus de rust in.
Na de thee waren we duidelijk de bovenliggende partij. Goede aanvallen en dito kansen waren er te bewonderen voor het doel van de thuisploeg. Alleen het net wilde maar niet bollen, de bal wilde er maar niet in. Maar geduld is een schone zaak, dus gingen we vrolijk door met aardig voetballen en dan zal het verdiende doelpunt vanzelf wel komen. Maar toen was daar ineens een gROOD kantelpunt in de wedstrijd. Een nuttige (?) Haagse zaag waar Tom Beugelsdijk van zou gaan blozen, werd door de scheidsrechter beoordeeld met een rode kaart. Onze Haagse ADO danst als een flâmengoooo, maar tackelt als een gemiddelde Midden-Noord patiënt. We moesten dus met tien man verder en dat brak ons wel enigszins op. Aan echt aanvallen kwamen we niet meer toe en we moesten ons beperken tot het tegenhouden van de aanvallen van HDS. Hoewel we lang stand hielden, was het verzet een kwartier voor tijd toch gebroken toen er iets teveel spelers van de thuisploeg op het doel van Pep afkwamen. De 2-1 was het logische gevolg. En toen 5 minuten voor tijd ook nog de 3-1 viel, was het gedaan met de wedstrijd.
Ondanks de nederlaag kunnen we toch positief terugkijken op de eerste wedstrijd van het seizoen. Als we zo blijven spelen én strijden, gaan die overwinningen er zeker wel komen.
Na de wedstrijd konden we ook eindelijk onze Broodje Bal ‘wedstrijd’ weer eens oppakken. De jury bestond uit 7 spelers, maar helaas lagen er in Leersum nog maar 3 balletjes in het vet. Tsja, dat is toch puntenaftrek. Tel daar bij op dat de plaatselijke Johan Baarends de broodjes erbij vergat te geven, kom je toch wederom op wat puntenaftrek. Maar omdat deze beste man er helemaal alleen voor stond in de kantine geven we het broodje bal (zonder broodje dan) toch weer wat extra punten. Al met al kwam de driekoppige (eentje met grijs haar) jury niet verder dan een gemiddelde van 6,2.
Zondag spelen we thuis aan de Noordweg, dan komt Amsvorde op bezoek.